Foto: ČetrasSezonas.lv
Vasarā, kad ir brokoļu laiks, tas ir jāizmanto, jo tie nekad negaršo labāk kā tikko svaigi no rīta nogriezti un vakarā apēsti. Tomēr daudziem brokolis neliekas īpaši pievilcīgs, īpaši bērniem. Tāpēc šis ir viens lielisks ēdiens, kā cilvēku domas mainīt un sākt lēnām brokoļus iemīlēt.
30Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gnelielās galviņās sadalīti brokoļi40 gmandeļu skaidiņas MĒRCEI:15 gsviests1 ĒKkviešu milti60 grupji rīvēts Krievijas siers160 mlsaldais krējums naža galsmalta saldā paprika pēc garšasjūras sāls pēc garšassvaigi malti melnie pipari

Sagatavošana

1

Liec sausā pannā mandeļu skaidiņas un grauzdē, līdz tās zeltainas. Ņem nost, noliec malā.Gatavo mērci. Katliņā izkausē sviestu un, kad tas sāk burbuļot, liec klāt miltus.

2

Iemaisi un uz mazas liesmas turpini maisīt kādas 2 minūtes, līdz milti kļūst viegli zeltaini un tādi kā smilšaini. Kad sasniegta šāda stadija, lēnām lej klāt saldu krējumu un visu laiku maisi. Krējumu lej klāt ļoti lēnām, visu laiku maisot.

3

Vāri, visu laiku maisot, uz vidējas liesmas kādas 7 minūtes, līdz mērce sabiezē.

4

Beigās pievieno sieru, paprikas pulveri, baltos un melnos piparus un samaisi. Tikai pašās beigās pārbaudi, cik daudz vajag sāls, un to pievieno.

5

Kad mērce gatava, liec tvaicēties brokoļus un tvaicē, līdz tie gatavi. Tvaicē vai nu speciālā tvaicēšanas sietiņā, vai izmanto parastu sietiņu, kuru liec uz katliņa malām un vāku pa virsu.

6

Kad brokoļi gatavi, liec traukā, pārlej ar siera mērci un pārber ar mandeļu skaidiņām. Pasniedz.

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!