Foto: DELFI
Šis viennozīmīgi ir viens no maniem iecienītākajiem ēdieniem. Tas nekad nepieviļ un nekad neapnīk, jo vienmēr var variēt ar dārzeņiem.

Ne obligāti dārzeņus tvaicēt, visai bieži izmantoju arī cepamā maisa priekšrocības un gatavoju dārzeņus tajā, liekot cepeškrāsnī. Ja nav maisa, var arī vienkārši uz cepampannas izkārtot dārzeņus un cept, apslacītus ar eļļu un garšvielām, taču tvaicēšana ir veselīgākais pagatavošanas veids.

30Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 kartupeļi1 saldais kartupelis2 burkāni2 paprikas200 gķirbis100 gsviesta pupiņas180 gkausētais siers200 gmajonēze100 gzilais siers pēc garšassvaigi zaļumi

Sagatavošana

1

Nomazgā, nomizo kartupeļus, burkānus, ķirbi. Kartupeļus sagriež daivās, burkānus – ne pārāk biezos stienīšos, savukārt ķirbi vidēji lielos gabalos.

2

Papriku nomazgā, sagriež līdzīga lieluma gabalos, pirms tam iztīrot sēklas.

3

Visus dārzeņus liek tvaicējamā katlā. Tvaicē, līdz dārzeņi ir mīksti.

4

Gatavo mērci. Katliņā liek kausēto sieru, pievieno majonēzi un drupinātu zilo sieru. Uz nelielas liesmas karsē, ik pa brīdim apmaisot. Kad iegūta krēmīga, viendabīga mērce, nogriež uguni. Ja vēlas, mērci var papildināt ar garšvielām, piemēram, Vidusjūras garšaugiem, paprikas pulveri, rozmarīnu u.c.

5

Gatavos dārzeņus pārlej ar karsto siera mērci, pārber saplucinātus zaļumus un pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!