Foto: Vida Press
Maigs un īsteni ziemīgs deserts - tvaicēts pudiņš ar saulainu apelsīnu marmelādes mērci. Recepte noderēs tiem, kuri meklē jaunas garšas.
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

175 gsviests (istabas temperatūrā)175 gpūdercukurs3 lielas olas175 gmilti smalki sarīvēta miziņa no 2 apelsīniem1 TKcepamais pulveris3 TKpiens sula no 2 lieliem apelsīniem5 ĒKapelsīnu marmelāde

Sagatavošana

1

Sagatavo 1,2 līdz 1,5 litrus ietilpīgu formu pudiņam, kuru bagātīgi ietauko ar sviestu. Tās pamatnē noliek apaļu sloksni ar cepamo papīru, lai pudiņu vēlāk būtu vieglāk izņemt no formas.

2

Citā traukā ar putotāju vienmērīgā masā kopā sajauc sviestu un cukuru, līdz masa ir viegla un gaisīga. Pa vienai pievieno olas, kā arī iecilā ēdamkaroti miltu. Tad pievieno apelsīna miziņu un atlikušos miltus kopā ar cepamo pulveri. Kad tas izdarīts, masai pielej pienu un saputo, līdz tiek iegūta viendabīga un skaista pudiņa konsistence.

3

Kad pudiņa masa gatava, to ieklāj formā ar karotes palīdzību un pa virsu uzliek sloksni ietaukota cepamā papīra. Cepamajam papīram pa virsu uzliek sloksni ielocītas folijas.

4

Formu ar pudiņu ieliek tvaicētājā, kas uzlikts virs plāts ar verdošu ūdeni (vai nobalansē uz apgāztas apakštases, kas ielikta lielā pannā). Formai uzliek vāku un ļauj tvaicēties divas stundas, regulāri pārbaudot, kā pudiņš gatavojas un papildinot trauku ar verdošu ūdeni.

5

Tad, kad pudiņš gatavs, to noņem no uguns un atstāj "atpūsties" uz 5 – 10 minūtēm. Pa to laiku gatavo marmelādes mērci. Apelsīnu sulu iepilda nelielā pannā un ļauj tai vārīties, līdz tās apjoms sarucis uz pusi. Pievieno piecas ēdamkarotes apelsīnu marmelādes un maisa, karsējot ļaujot tai izkust un veidot vienmērīgu, nedaudz biezu mērces konsistenci. Mērci viegli pārlej pudiņam. Ja ir vēlme, var pievienot arī olu krēmu vai vaniļas mērci, kas papildinās pudiņa un marmelādes garšu ar savu maigumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!