Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Gardi salāti, kas tā vien izdveš pavasarīgumu, un ir piemēroti baudīšanai vasaras gaidās. Iekļaujot foreli vai citas zivis savā ēdienkartē vismaz reizi nedēļā, parūpēsies, lai pastāvīgi tiktu uzņemta 'Omega 3', kas stiprina sirdsdarbību.
20Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
2 (300g) foreles filejas1 ĒKolīveļļa0.5 laima sula100 gcūku pupas vai zaļās pupiņas60 gūdenskreses pāris diļļu zariņi MĒRCEI:4 ĒKskābais krējums1 TKmārrutki2 TKolīveļļa0.5 laima sula2 tomāti

Sagatavošana

1

Vispirms gatavo mērci – bļodiņā sajauc skābo krējumu ar mārrutkiem un olīveļļu, pievienojot klāt gabaliņos sagrieztus tomātus, kuriem izņemtas sēkliņas, kā arī vienas laima pusītes sulu.

2

Mērci liek ledusskapī ievilkties. Tikmēr gatavo foreli. Zivs filejas liek verdošā ūdenī nelielā katliņā vai dziļā pannā un vāra aptuveni četras minūtes. Kad gatava, ņem laukā un nosusina.

3

Pēc tam gatavo pašus salātus. Foreles fileju sadala nelielos gabaliņos un apslaksta ar tējkaroti olīveļļas un atlikušo laima sulu.

4

Pupiņas liek katliņā un verdošā ūdenī vāra aptuveni piecas minūtes, līdz tās kļuvušas mīkstas. Kamēr cūkpupu sezona vēl nav sākusies, var izmantot saldētas pupiņas. Gatavās pupiņas nokās un atdzesē zem aukstas ūdens strūklas

5

Pēc vēlmes pupiņas var izņemt no pākstīm vai atstāt tās – izvārītas pākstis tāpat garšos labi.
Pupiņas sajauc ar divām tējkarotēm eļļas, un pievieno tām ūdenskreses, kā arī garšvielas pēc patikas.

6

Salātus kārto uz šķīvjiem vispirms liekot pupiņas un salātlapas. Pa virsu salātiem liek foreles filejas gabaliņus. Pasniedz kopā ar tomātu krējuma mērci.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!