Ugunskurā cepti banāni ar šokolādi un maršmeloviem

Ugunskurā cepti banāni ar šokolādi un maršmeloviem
Foto: Privātais arhīvs
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

"Karsts saldais ēdiens, ar ko sasildīties rudenīgā piknikā, laivu braucienā vai vienkārši vēsos brīžos", ar ugunskurā cepto banānu recepti dalās "Delfi" žurnālists Ansis Īvāns. Viņš vienā dienā ar SUP dēli nobrauca visu Salacas upi, par piedzīvoto vari lasīt šeit.

Uz ugunskura pierasts vārīt tikko noķerto zivju zupu, bet svaigā gaisā iespējams pagatavot arī soļanku un karstajās oglēs var uztapināt pat desertus! Un kas var būt labāks par elementāri pagatavojamu ēdienu, kurā kaloriju gana, lai varētu turpināt airēt vēl pāris stundas.

Banānā veic garenisku griezienu, lai vienu pusi varētu atvērt. Griezuma vietā iepilda šokolādes gabaliņus un mazos maršmelovus. Banānu ietin folijā, griezuma vietu nedrīkst likt uz leju. Liek karstās oglēs, var banānus nedaudz ierušināt tajās dziļāk.

Cep 10-15 minūtes. Uzmanīgi attin foliju un pašķidro banāna saturu izēd ar karotīti.

Noteikti var mēģināt šādus banānus pagatavot arī uz grila. Grila izmantošanas iespējas ir neizsmeļamas, atliek vien eksperimentēt. Šeit atradīsi recepti, kā pagatavot augļu kobleru, bet šeit, kā grilēt arbūzus, mango un avokado.

Lai labi garšo!

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Saistītie raksti

Dienas recepte
Tasty iesaka