Foto: Māris Lapiņš
Restorāna ''36.līnija'' radošie šefpavāri piedāvā recepti vasaras pikniku ēdienkartei – uz grila ceptu doradu, kas ir īpaša ar kārdinošu sviesta pildījumu. Vasarīgā maltīte ar grilētu zivi, kas ir tikpat viegli pagatavojam kā jebkura grilētā gaļa, lieliski piestāv jaunajam Lielvārdes alum Citra, kas izceļas ar tropisku augļu aromātu un izteiktām citrusaugļu garšas niansēm. Tā kā grilēti ēdieni ir kā radīti saderībai ar alu, tad vēl piemērotāku dzērienu vasaras piknikam ir grūti iedomāties, tāpēc šai receptei labi piestāvēs arī Lielvārdes Gaišais alus.

Vispirms attīri zivi un noskalo to tekošā ūdenī.

Smalki sakapā ķiploku un sajauc to kopā ar sviestu, zaļumiem un sāli. Izveido no masas vairākas piciņas un iepildi tās doradas vidusdaļā. Iegriez zivs ādu no abām pusēm. Apkaisi zivi ar sāli un pipariem, pārber nedaudz cukuru un atstāj zivi uz stundu ievilkties.

Cep doradu uz grila zem vāka ar mazu uguni. Cep no abām pusēm, līdz sviests sāk kust. Cepšanas ilgums ir aptuveni 6-7 minūtes no katras puses.

Kad zivs izcepta, pasniedz to siltu kopā ar svaigiem lapu salātiem.

Recepti piedāvā "Lielvārdes Citra" alus un restorāna ''36.līnija'' šefpavāri Lauris Aleksejevs un Vasilijs Strelkovs.


Vairāk par Lielvārdes alus šķirnēm lasi www.lielvardesalus.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!