Foto: DELFI
Šī ir uzticama rauga mīklas recepte, kura nekad nav pievīlusi, jo, pat sviestu aizstājot ar eļļu vai margarīnu, pīrāgi izdodas tikpat "pufīgi" un gardi. Nebūs brīnums, ja neilgu laiku pēc tam, kad cepiens tiks ielikts krāsnī, mājinieki, neatvairāmās smaržas pievilināti, sāks '"spietot" ap virtuves durvīm, jo, iekožoties aromātiskajā un sulīgajā gaļas pildījumā, būs skaidrs – šie ir pīrāgi ar pievienoto vērtību!
80Minūtes
17Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

RAUGA MĪKLAI:150 gsviests50 graugs0.5 lpiens0.5 TKsāls100 gcukurs1.5 lkviešu milti1 gab.ola PILDĪJUMAM:700 gliellopa maltā gaļa250 gkūpināts cauraudzītis, kubiņos1 gab.sīpols, sasmalcināts1.5 ĒKķiploks, sasmalcināts1 TKmelnie pipari, malti1 ĒKsāls PĀRSMĒRĒŠANAI:1 gab.ola, sakulta

Sagatavošana

1

Bļodā, kurā tiks gatavota mīkla, sadrupina raugu.

2

Katliņā izkausē sviestu. Pielej pienu un uzsilda līdz aptuveni 37 grādiem. Nedaudz sviesta – piena maisījuma uzlej raugam un kārtīgi izmaisa.Kad raugs izkusis, pielej tam atlikušo pienu ar margarīnu un izmaisa.

3

Pieliek bļodas saturam olu, sāli, cukuru un izmaisa.

4

Piesijā miltus un mīca mīklu, līdz tā atlec no rokām. Ja mīkla ir pārāk šķidra, pievieno vēl nedaudz miltu, līdz tā sasniedz vajadzīgo konsistenci.

5

Mīklu liek siltumā, pārklāj ar drāniņu un uzraudzē apmēram 30 minūtes. Uzrūgušo mīklu "atsit" atpakaļ un uzraudzē vēlreiz.

6

Citā bļodiņā kārtīgi samaisa visas pildījuma sastāvdaļas.

7

Gatavo pīrāgus: Sakarsē krāsni līdz 180 grādu temperatūrai. Izbārsta cepamo plāti ar miltiem.

8

Izrullē mīklu, liek uz mīklas tējkaroti pildījuma, mīklu pārloka pāri un ar glāzi izspiež pusmēness formas pīrāgu. Atkārto darbības, līdz ir izmantota visa mīkla un pildījums.

9

Kārto pīrāgus uz cepamās plāts, pārziež ar olu un liek krāsnī cepties uz aptuveni 25 minūtēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!