Foto: PantherMedia/Scanpix
Medus un valriekstu gaisīgā torte ar iebiezinātā piena krēmu.
90Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

2 olas1 glāzemedus (šķidrs)1 glāzecukurs0.5 glāzeeļļa2 glāzesmilti1.5 TKsoda2 ĒKkakao1 glāzemelnās tējas uzlējums1 glāzesasmalcināti valrieksti200 gsviests (mīksts)1 bundža vārīta iebiezinātā piena0.5 glāzesamalti valriekstu

Sagatavošana

1

Mīkla: mikserī sakuļ medu, eļļu un olas. Citā traukā samaisa cukuru, miltus, sodu, kakao un valriekstus. Medus masai pievieno sajaukto miltu maisījumu un ar mikseri sakuļ. Tēju lēnām lejot iekuļ mīklā.

2

Mīklu sadala 2 daļās. Katru mīklas daļu izklāj ieziestā veidnē un liek cepties sakarsētā cepeškrāsnī. Cep 175*C 30-35 minūtes. Gatavību nosaka ar koka skaliņu, kad koka skaliņu iedur mīklā un izvelkot tas ir sauss – gatavs.

3

Sviestu sakuļ ar iebiezināto pienu. Iemaisa sasmalcinātus riekstus.

4

Izceptās tortes plāksnes pārziež ar krēmu. Tortes maliņas apgriež un atgriezumus samaisa ar saberztiem riekstiem un pārkaisa torti.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!