Foto: Shutterstock
Vaniļas mērce - gards papildinājums dažādiem desertiem.
45Minūtes
4Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

500 mlpiens vai saldais krējums100 gcukurs vaniļas pāksts4 olu dzeltenumi

Sagatavošana

1

Saputo olu dzeltenumus ar cukuru. Pienu vai saldo krējumu ielej katliņā.

2

Salauž vaniļas pāksti un saturu pievieno pienam (arī pašu pāksti). Uzvāra pienu un ielej mazliet no tā bļodā ar olām, visu laiku maisot. Bļodas saturu ielej katliņā ar pienu, intensīvi maisot, kamēr sabiezē.

3

Mērces temperatūra nedrīkst pārsniegt 84*C.

4

Izņem vaniļas pāksti.

5

Var turēt ledusskapī 2 - 3 dienas.

Iesūtīja: Artūrs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!