Foto: DELFI

Nevarētu teikt, ka ar želatīnu ikdienā draudzējos, tomēr mans pēdējā laika atklājums pavisam noteikti ir panna cotta deserts. Apbrīnojami, cik daudz maģijas spēj paveikt uzkarsēts piens, saldais krējums, želatīns un mazliet vaniļas ekstrakta. Tāpēc, ja meklējat vienkāršu, bet mazliet citādāku desertu par klasisko putukrējumu ar augļiem – lūk, recepte pamēģināšanai!

9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
300 mlsaldais krējums (ist. temp.)300 mlpiens (vismaz 3,5% tauku)3.5 TKželatīns2.5 ĒKcukurs1 TKvaniļas ekstrakts MĒRCEI: saujakazenes vai citas ogas (svaigas vai saldētas)2.5 ĒKdeserta vīns2 ĒKcukurs

Sagatavošana

1

Nelielā katliņā ielej pienu un tam virsū uzbārsta želatīnu, lai tas vienmērīgi noklātu šķidruma virsmu. Gaida, kad želatīns uzbriedīs – aptuveni 5 minūtes.
Tasty.lv padoms: pienu noteikti izvēlies treknāku. Vājpiens nesajauksies ar saldo krējumu un neglīti nostāsies trauciņa apakšā.

2

Pēc tam katliņu liek uz plīts un silda šķidrumu uz ļoti nelielas uguns, tā, lai tas karsētos, bet ne vārītos. Pienu maisa, lai želatīns šķidrumā izkustu – uzmanīgi vēro, lai visi želatīna graudiņi būtu izkusuši un nekas nebūtu aizķēries gar katliņa malām. Kad želatīns izkusis, katliņu noņem no plīts.

3

Kad želatīns izkusis, pielej masai istabas temperatūrā noturētu saldo krējumu. Apmaisa un tad pievieno vaniļas ekstraktu un cukuru. Sastāvdaļas apmaisa un uzliek uz plīts karsēties aptuveni 2 minūtes.

4

Pēc tam šķidrumu salej trauciņos. Ja panna cottu vēlēsies apgāztu likt uz šķīvja, formiņu vai trauciņu pirms tam ietauko ar eļļu vai sviestu, bet tā, lai traukā nepaliktu nekā lieka.

5

Tomēr bez tā var iztikt – panna cottu ērtu būs ēst arī no trauciņa.

6

Kad trauciņi sapildīti, tos liek ledusskapī uz 2 stundām vai visu nakti.

7

Gatavo ogu mērci. Kamēr panna cotta stingst, tai klāt var pagatavot ogu mērcīti. Tā kā ledusskapī bija aizķērušās mazliet kazenes, šoreiz izmantoju tās, pirms gatavošanas kārtīgi atkausējot. Taču – mērcei var izmantot jebkuras citas ogas.

8

Ņem nelielu katliņu un saber ogas tajā. Virsū uzlej pavisam mazliet vīna un visu pārkaisa ar cukuru. Mērci karsē uz nelielas uguns, līdz šķidrums sabiezējis, cukurs izkusis un ogas karstas.

9

Gatavo panna cottu pasniedz, klāt liekot pagatavoto kazeņu mērci.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!