Foto: Vida Press
Šo vienkāršo, bet sātīgo zupu var ēst gan siltu, gan aukstu - kā labāk patīk. Dodies vasarīgā piknikā un paņem līdzi!
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
30 gsviests4 selerijas kāti1 saujalociņi1 gurķi900 mldārzeņu buljons100 gkreses4 ĒKskābs krējums pēc garšassāls un melnie pipari

Sagatavošana

1

Zupas katliņā izkausē sviestu un apcep gabaliņos sagrieztus selerijas kātus un smalcinātus lociņus. Uz vidējas liesmas visu karsē aptuveni piecas minūtes.

2

Gurķi nomizo, gareniski sagriež četrās daļās un izņem sēklas. Sagriež sīkāk un pievieno katla saturam. Karsē vēl piecas minūtes, tad pievieno buljonu un vāra 10-15 minūtes, līdz dārzeņi kļūst mīksti un sāk šķīst.

3

Ieber zupā kreses un ļauj garšām savilkties pāris minūtes.

4

Zupu sablendē krēmīgā masā. Ja vēlies, to var izberzt caur sietu.

5

Pievieno zupai skābo krējumu, sāli un piparus pēc garšas un samaisa. Pasniedz uzreiz vai atdzesē un ēd kā auksto zupu, klāt piegraužot seleriju kātus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!