Foto: Shutterstock
Ļoti aromātiskas un gardas pupas. Šī recepte ir alternatīva pupām, kas vārītas vienkāršā sālsūdenī. Pupas pēc tam var izmantot kā piedevu pie pamatēdiena, iejaukt salātos vai pievienot zupai.
150Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
400 gpupas3 ĒKrozmarīns2 ķiploka galviņas1 sīpols1 olīveļļa1.5 lbuljons (dārzeņu vai vistas)1 ĒKsāls1 TKmelnie pipari

Sagatavošana

1

Vispirms iemērc pupas lielā ūdens daudzumā un atstāj mērcēties visu nakti vai vismaz četras stundas. Tajā pašā vakarā cepeškrāsnī izcep ķiplokus.

2

Gatavošanas dienā sasmalcina sīpolu, noplūc rozmarīnam lapiņas un sakapā. Izloba ķiploku daiviņas no miziņām un ar dakšiņu saspaida. Katliņā sakarsē eļļu. Kad tā karsta, pievieno sīpolus un apcep caurspīdīgus, pievieno rozmarīnu un ķiplokus, izkarsē.

3

Nokāš pupas un liek katlā, izmaisa, pa virsu lej buljonu tik daudz, lai pupas būtu nosegtas. Strauji uzvāra buljonu, tad noregulē nelielu liesmu un vāra pupas gatavas. Pēc stundas pievieno ūdenim sāli un piparus, turpina vārīt, līdz pupas gatavas (apmēram vēl kāda stunda vai pusotra).

4

Kad pupas gatavas, tās nokāš un izmanto atbilstoši iecerētai receptei.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!