Foto: DELFI
Vārītu sēņu salāti - lietošanai visas ziemas garumā.
60Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

3 kgvārītas sēnes1 kgsīpoli1 kgtomāti garšvielas sāls cukurs etiķa esence eļļa

Sagatavošana

1

Sagriež sēnes strēmelītēs vai gabaliņos.

2

Sīpolus un tomātus sagriež palielos gabalos.

3

Katlā uzkarsē eļļu 200-400 g, saber iekšā sīpolus un pacep, kamēr sīpoli paliek zeltaini, bet lai nav mīksti, liek klāt tomātus, drusku vēl pasautē un tad liek klāt sagrieztās sēnes.

4

No garšvielām liek klāt 4 EK sāli, 3 EK cukuru, 2 EK esenci, piparus, lauru lapas.

5

Visu vāra, līdz tomāti izšķīduši un veido iesārtu suliņu.

6

Karstus salātus liek burkās un uzliek vākus.

Iesūtīja: Nezinja

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!