Foto: DELFI
Šai receptei ir vismaz 35 gadi, un tā mammas recepšu kladē ir uzrakstīta ar rakstāmmašīnu krievu valodā. Daudzviet burti jau padzisuši, bet tas tikai apliecina, ka kūka ir ļoti, ļoti garšīga un bieži tiek gatavota.
18Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
PAMATNEI:200 gmilti75 gcukurs75 gsviests0.5 TKdzeramā soda1 ola PILDĪJUMAM:500 gatkauloti ķirši500 gbiezpiens1 citrona miziņa naža galsmaltas krustnagliņas pēc garšasvaniļas cukurs0.5 TKdzeramā soda75 grieksti50 gciete100 gcukurs3 olas1 TKkanēlis

Sagatavošana

1

Mīklai: miltus izsijā, pievieno sodu, cukuru, vienu olu un istabas temperatūras sviestu. Visu ar rokām saberž, ievieto ledusskapī uz 30-40 minūtēm.

2

Pildījumam: ķiršus noskalo, tiem izņem kauliņus, kā to labāk darīt, nenotašķot visu virtuvi, atradīsi šeit.

3

Biezpienu samaļ vai saberž ar rokām, tam pievieno valriekstus vai lazdu riekstus, garšvielas, izsijātu kartupeļu cieti, sodu un cukuru. Ieteicams izmantot diētiskāku biezpienu, bet tā kā man pie rokas bija tikai trekns biezpiens no kaimiņa gotiņas, izmantoju to, bet liku mazāk cukuru. Pierīvē klāt viena citrona miziņu.

4

Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Biezpiena masai pievieno dzeltenumus.

5

Baltumus saputo stingrās putās, lai to vieglāk izdarīt, pirms putošanas pievieno šķipsniņu sāls, šajā rakstā norādīti vēl daži knifiņi.

6

Pievieno biezpienam ķiršus, pirms tam nolejot to sulu, to vari atšķaidīt ar ūdeni un izdzert. Ķiršus biezpiena masā iecilā ļoti uzmanīgi, lai tie saglabātu savu formu, tikpat uzmanīgi iecilā arī olu baltumus.

7

No ledusskapja izņem mīklu, formu ietauko un ar pirkstiem izspaida mīklu cepamtraukā tā, lai gar maliņām tā veidotu apmēram divus centimetrus augstu sieniņu. Kārto šajā mīklas groziņā biezpiena masu un liek sakarsētā krāsnī (180 grādi) un cep stundu un 15 minūtes.

8

Pīrāgu atdzesē, var dekorēt ar pūdercukuru.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!