Foto: Shutterstock
Pavisam vienkārši pagatavojamas picas darbadienu vakaram, kad virtuvē negribas pavadīt ilgu laiku. Uz tortiljas loksnēm izkārto viegli apceptas sēnes un cukīni, bet pēc tam – cepeškrāsnī iekšā. Nebūs nepieciešams pat jaukt picas mīklu.
30Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 ĒKolīveļļa250 gsēnes (šampinjoni, gailenes, baravikas u.c.)3 gab.ķiploku daiviņas1 gab.cukīni4 gab.tortiljas1 gab.sarkanais sīpols100 gtomātu mērce0.5 TKmajorāns šķipsnasāls ciedru rieksti baziliks dekorēšanai

Sagatavošana

1

Sakarsē pannu un uzlej uz tās nedaudz olīveļļu. Sēnes un cukīni sagriež plānās šķēlītes, ķiploka daiviņas saspiež. Visu liek uz pannas un pasautē sešas minūtes, ik pa laikam apmaisot.

2

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200oC.

3

Divas cepamās pannas apklāj ar cepamo papīru un uz katras liek divas tortiljas lapas. Tās apgrauzdē aptuveni divas trīs minūtes. Pēc tam ņem laukā. Cepeškrāsni neizslēdz.

4

Tomātu mērci sajauc ar majorānu un sāli. Uz katras tortiljas neapgrauzdētās puses uzsmērē aptuveni divas ēdamkarotes tomātu mērces.

5

Uz katras nelielās picas izdala vienlīdzīgi apceptos dārzeņus. Picas liek uz cepamās pannas, cepeškrāsnī iekšā un cep aptuveni trīs četras minūtes.

6

Gatavās picas ņem laukā, apkaisa ar šķēlītēs sagrieztu sīpolu, ciedru riekstiem un bazilika lapiņām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!