Tasty.lv rudens zupu konkursu noslēdz lasītājas Annas iesūtītā recepte. "Tā kā mūsmājās esam veģetārieši, nācās atklāt garšīgu veģetāro skābo kāpostu zupu. Kāposti papildināti ar pussaldo vīnu un labu dārzeņu buljonu rada izcili labu garšu, un šo zupu labprāt ēd arī tie, kas uz veģetāriem ēdieniem skatās ar aizdomām," raksta Anna.

60Minūtes
16Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 burkāns1 pētersīļa sakne1 sīpols1 ķiploka daiviņa450 gskābēti kāposti50 gsviests (vai eļļa)1 ĒKeļļa2 krustnagliņas3 kadiķogas3 smaržīgie pipari3 melnie pipari1 lauru lapa timiāna zariņš2 glāzespussaldais baltvīns1 ldārzeņu buljons skābs krējums (pēc izvēles)

Sagatavošana

1

Burkānu un pētersīļa sakni nomizo, sagriež gabaliņos. Sīpolu un ķiploku smalki sagriež. Kāpostus sagriež īsākus, lai ielien karotē.

2

Katlā karsē sviestu un eļļu. Kad sviests izkusis, tajā liek krustnagliņas, kadiķogas, smaržīgos piparus, melnos piparus, lauru lapu un timiāna zariņu. Maisot karsē apmēram minūti. Pievieno sīpolus un ķiplokus un karsē, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi.

3

Pievieno burkānus un pētersīļus, ik pa brīdim apmaisot, karsē apmēram 5 minūtes, līdz burkāni sāk zeltoties. Pievieno skābus kāpostus un turpina maisot karsēt vēl apmēram 5 minūtes.

4

Katlā ielej baltvīnu un dārzeņu buljonu (es izmantoju veģetāros eko buljona kubiņus), strauji uzvāra, pēc tam noregulē mazu liesmiņu un vāra zupu apmēram 30 - 45 minūtes. Pasniedz ar skābu krējumu.

Iesūtīja: Anna Kalniņa

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!