Foto: Shutterstock

Vaicājot nosaukt kaut vienu recepti ar tomātiem, deviņos no 10 gadījumu cilvēki tomātu kečupu, bet tajā pašā laikā neviens nezina, kā to pagatavot, pārliecināts šefpavārs Mārtiņš Rītiņš. Savā TV raidījumā Mārtiņa meistarklase Vincentā, izcilais pavārs rāda un māca, kā pagatavot tomātu kečupu.

60Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

olīveļļa sarkanie sīpoli fenhelis Seleriju kāti ķiploki ingvera sakne čili koriandra sēklas tomāti brūnais cukurs kanēļa cukurs sarkanvīna etiķis jūras sāls, malti pipari

Sagatavošana

1

Dziļā, smagā pannā sakarsē olīveļļu un apcep sīpolus un fenheli.

2

Seleriju kātus rupji sagriež, ķiploku un ingveru sasmalcina un pievieno pannas saturam. Pievieno arī čili un koriandra sēklas. Sautē, līdz dārzeņi ir mīksti - aptuveni 10-15 minūtes.

3

Tomātus rupji sagriež un pievieno dārzeņiem pannā. Sautē 10 - 15 minūtes, līdz tomāts izdala sulu un tā nedaudz iztvaikojusi.

4

Dārzeņiem pievieno brūno cukuru un kanēļa cukuru. Visu karsē, pievieno sarkanvīna etiķi un sautē, līdz šķidrums novārījies teju uz pusi mazāk.

5

Visu pannas saturu liek blendera krūzē un sablendē, kamēr mērce kļūst viendabīga.

6

Sablendēto mērci caur sietu pārlej mazākā katliņā, pievieno jūras sāli un piparus un vēlreiz uzvāra, līdz mērce sabiezē.

7

Gatavo tomātu kečupu atdzesē un lej pudelēs vai traukos.

"Es nevaru iedomāties, kas var būt labāks par šo!" savu kečupu slavē Mārtiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!