Foto: DELFI
Ātri un vienkārši pagatavojama apgrieztā šarlote, kas īpaši lieliski garšos ar saldējuma bumbu. Recepti iesaka Antuanete.
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

āboli4 ĒKcukurs citrona sula1 ĒKsviests kanēlis pārkaisīšanai4 olas4 ĒKcukurs4 ĒKmilti TKvaniļas cukurs TKcepamais pulveris

Sagatavošana

1

Izklāj tortes formu ar cepamo papīru un iesmērē ar sviestu, liek formā daiviņās sagrieztus ābolus bez mizas, uzspiež citronu sulu un uzber cukuru.

2

Tad ar mikseri puto olas ar cukuru, kamēr masa četrreiz palielinās apjomā un ir sakulta stingrās putās (drošības labad var putot atsevišķi baltumus, un tad, kad tie sakulti putās, iekult dzeltenumus).

3

Masā iesijā miltus, cepamo pulveri un samaisa. Mīklu lej formā virs āboliem.

4

Liek cepties 180 grādos aptuveni 30 minūtes.

5

Kad šarlote gatava, noņem tortes formas malas un, uzliekot virsū šķīvi, apgriež otrādi.

6

Noņem cepamo papīru un pārkaisa ar kanēli.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!