Foto: Shutterstock
Pavisam vienkārši pagatavojama, bet ļoti garda un sātīga griķu putra ar ceptiem sīpoliem un cauraudzīti ikdienas pusdienu maltītei.
40Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
1.5 glāzegriķi3 glāzesūdens vai buljons120 gžāvēts speķis vai cauraudzītis sīpoli pēc garšassāls pēc garšaspipari

Sagatavošana

1

Sakarsētā dziļā pannā liek kubiņos sagrieztu speķi vai cauraudzīti, pievieno šķēlītēs sagrieztus sīpolus un cep, līdz gaļa un sīpoli ir zeltaini. Speķi un sīpolus izņem no pannas, liek atsevišķā traukā.

2

Uz pannas palikušajos taukos ber griķus un nedaudz apcep, tad pārlej ar verdošu ūdeni vai buljonu, pievieno sāli un piparus, zem vāka uz minimālas liesmas tvaicē 15 minūtes.

3

Putru pasniedz ar apceptajiem sīpoliem un gaļu.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!