Foto: DELFI
Ir ļoti laba doma melleņu sezonu ieskandināt ar vienkārši pagatavojamu jogurta kūku, kuras pildījumam pievienots iebiezinātais piens, gaisīgs putkrējums un krietna sauja pirmo melleņogu, kas kūkai piešķir īpaši skaistu krāsu un patīkamu garšu.
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1.5 cepumu "Selga" paciņas100 gsviests2 ĒKbrūnais cukurs300 mlmelleņu jogurts150 mliebiezinātais piens300 mlsaldais krējums2 ĒKpūdercukurs2 glāzesmellenes25 gželatīns

Sagatavošana

1

Gatavo pamatni: izkausē sviestu, sadrupina vai sablendē cepumus (var arī rīvēt). Samaisa cepumus ar sviestu un pievieno cukuru.

2

Liek formā un saspiež, lai izveidojas stingra pamatne. Liek ledusskapī uz 15–20 minūtēm.

3

Pa to laiku gatavo pildījumu. Uzbriedina želatīnu, pārlejot ar aukstu ūdeni. Kamēr želatīns briest, saputo saldo krējumu, pamazām pievienojot pūdercukuru, līdz iegūts stingras konsistences putukrējums.

4

Jogurtam pievieno glāzi melleņu un sablendē viendabīgā masā. Iemaisa jogurtā iebiezināto pienu un ar putojamo slotiņu uzmanīgi iemaisa putukrējumu, lai masa nezaudētu gaisīgumu.

5

Želatīnu izkausē karsta ūdens peldē. Kad tas izkusis, tievā strūkliņā pievieno kūkas pildījuma masai, vienlaicīgi maisot ar mikseri vai putojamo slotiņu.

6

Lej masu formā virs cepumu kārtas, rotā ar atlikušajām mellenēm un liek ledusskapī uz 3-4 stundām, lai pildījums sastingtu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!