Foto: Shutterstock
Apaļās, zeltainās pankūkas ir saules, laimes, stipras laulības, veselu bērnu un vienotas ģimenes simbols. Tādēļ arī Pankūku nedēļā ir jācep tik daudz pankūku, lai pietiek visiem – vīriem, sievām, bērniem, znotiem, vedeklām un sievasmātēm, skaidro restorāna "Aqua luna" šefpavārs Gints Aizupietis, piedāvājot vienkāršu plāno pankūku mīklas recepti.

Gints arī norāda dažas nianses, kas jāievēro, lai pankūkas izdotos patiešām garšīgas.

Ideālā gadījumā mīklas sastāvdaļām būtu jābūt istabas temperatūrā, proti, olas un sviestu no ledusskapja jāizņem kādu laiciņu pirms mīklas gatavošanas, bet kausēts sviests pirms lietošanas jāatdzesē. Tāpat mīklai pirms cepšanas jāļauj atpūsties. Vienkārši: vispirms pagatavo pankūku mīklu un pēc tam – pildījumu.

Vislabāk pankūkas cept čuguna vai nerūsējošā tērauda pannā. Pirms cepšanas pannu labi sakarsē, pretējā gadījumā pirmā un pat otrā pankūka noteikti neizdosies. Ja panna ir pietiekami karsta, uz tās uzliets ūdens sprakšķēs.

Draugi vai ģimenes locekļi novērtēs pankūku apgriešanu ar slaidu metienu, taču pirms tam vēlams krietni patrenēties. Pretējā gadījumā ir risks savu meistardarbu kasīt nost no griestiem.

"Saskaņā ar senām austrumslāvu tradīcijām Pankūku nedēļa ir sievu brīvdienas, jo tradicionāli tika uzskatīts, ka pankūkas jācep vīriem. Tādēļ nav nekas neparasts, ja šīs nedēļas pirmdienā sievas atstāj vīrus, bērnus mājās un dodas vakariņās uz krogu. Maltīte ārpus mājas ir brīnišķīga tradīcija, kuru jūsu otra pusīte vienmēr novērtēs," stāsta šefpavārs Gints Aizupietis.

6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

2.5 glāzesmilti4 olas2 ĒKcukurs3 ĒKeļļa vai kausēts sviests3 glāzespiens nedaudz sāls

Sagatavošana

1

Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru, pielej glāzi piena, kausētu sviestu vai eļļu, pievieno sāli.

2

Pieber miltus un samaisa, izveidojot biezu masu, kuru pakāpeniski šķaida, pievienojot pārējo pienu, līdz mīkla iegūst vajadzīgo konsistenci.

3

Kā pēdējos pievieno saputotus olu baltumus. Šādi gatavojot mīklu, izdosies izvairīties no kunkuļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!