Foto: DELFI
Klasisks smēriņš uz brokastu maizes ir aknu pastēte. Paštaisīta pastēte ir daudz garšīgāka un arī lētāka. Un skaidri zināsi, ka tajā nav ādu, tauku un gaļas atgriezumu.

Vistu aknas iesaku iegādāties tirgū, kur tās ir pat uz pusi lētākas, nekā dažkārt veikalos. Šai aknu pastētes receptei ir ļoti vienkāršas proporcijas, kas jāņem uz aci – cik daudz aknu, gandrīz tikpat daudz jāliek arī sīpolu.

Tā kā gatavoju pastēti, lai cienātu kolēģus, ņēmu kilogramu vistu aknu un aptuveni 800 gramus sīpolu, bet pastēti var pagatavot arī no mazāka daudzuma izejvielu, lai nebūtu jāēd pastēte trīs reizes dienā nedēļas garumā.

90Minūtes
4Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 kgvistu aknas800 gsīpoli100 gsviests pēc garšasbaltvīns

Sagatavošana

1

Sīpoliem noloba mizu, sagriež tos mazākos gabaliņos, cep sviestā, līdz tie ir gandrīz caurspīdīgi.

Foto: DELFI
2

Tajā pašā pannā liek klāt gandrīz tikpat daudz vistu aknu un cep, līdz aknas vairs nav sārtas. Ja nepieciešams, cepšanas laikā pievieno vēl nedaudz sviesta. Izdalīsies daudz šķidruma, to vari noliet tasītē, vēlāk noderēs.
3

Kad aknas un sīpoli apcepti, pievieno sāli un piparus, es pievienoju arī šķipsnu saldās paprikas pulvera un šļuku baltvīna.

4

Pārliec sacepto dziļākā kastītē un sablendē ar rokas blenderi, ja pastēte sanāk pārāk stingra, no krūzītes pievieno šķidrumu, ko nosmēli cepšanas laikā.

5
Ar karoti samaisi, lai pārliecinātos, ka pastētē nav palikuši aknu vai sīpolu gabaliņi.
Foto: DELFI
6

Atdzesē un pēc tam liec ledusskapī, ēd, kad jau atdzisusi, pārkaisot ar svaigām dillēm.
Foto: DELFI
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!