Foto: Shutterstock
Pusdienu vai vakariņu maltītei gardā vistu aknu - sīpolu mērce.
40Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

500 gvistas aknas3 gab.sīpols120 mlūdens2 ĒKsviests250 mlsaldais krējums1 lauru lapa sāls malti melnie pipari

Sagatavošana

1

Aknas sagriež gabaliņos, sagriež sīki sīpolu - uz pannas uzlej ūdeni, kad sāk vārīties, aknas kopā ar sīpoliem liek uz pannas. Kad ūdens novārījies, pievieno sviestu un cep uz lielas uguns, visu laiku apmaisot.

2

Pieliek uz atsevišķas pannas iepriekš sviestā apceptus sīpolus, pievieno lauru lapu, visu pārlej ar saldo krējumu, kad tikko uzburbuļo, vāku virsū un vēl pāris minūtes pasautē.

3

Uguni noslēdz un atstāj apmēram 5 - 10 minūtes. Pievieno sāli, piparus un citas garšvielas pēc vēlēšanās.

4

Padoms: var arī pēc tam, kad uguns noslēgta pievienot un iemaisīt pāris ēdamkarotes kvalitatīva kečupa vai tomātu mērces.

Iesūtīja: abruks

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!