Foto: Shutterstock
Ļoti vienkāršs ķirbju un siera sacepums, kas būs gatavs pusstundā. Pasniedz to tāpat vai kopā ar svaigajiem salātiem.
45Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
1.5 kgķirbji0.5 TKmalts muskatrieksts300 gsarīvēts Parmezāna siers1 ola (var iztikt bez) pēc garšassāls50 gsviests

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180°C.

2

Iepriekš iztīrītu ķirbi sarīvē. Ķirbjus liek lielā bļodā, pievieno olu, sieru (mazliet rezervējot vēlākam), sāli un muskatriekstu un visu samaisa.

3

Ietauko cepamtrauku (apmēram 26x20 cm) ar sviestu. Ķirbju un siera masu liek cepamtraukā un izlīdzina.

4

Liek cepeškrāsnī un cep 25 minūtes. Tad izņem laukā, pārkaisa ar pietaupīto sieru un ieliek cepeškrāsnī vēl uz 5 minūtēm.

Pasniedz uzreiz pēc pagatavošanas. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!