Foto: Shutterstock
Vienkārši pagatavojams un gards stroganovs ar tomātu mērces piedevu ikdienas pusdienām vai vakariņām.
40Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 1
300 gliellopa fileja, muguras vai ciskas gabals100 mlbuljons vai ūdens25 gsīpoli15 gtomātu pasta4 gmilti25 gskābs krējums paprikas pulveris sāls

Sagatavošana

1

Liellopu gaļas mīkstumu sagriež 1—2 cm biezās šķēlēs. Šķēles ar gaļas āmuru izdauza, sagriež apmēram 0,5 cm platās sloksnēs, tās savukārt iegarenos gabaliņos 3—4 cm garumā.

2

Gaļas gabaliņus liek uz pannas sakarsētos taukos un apcep brūnus. Tad pārliek katliņā, pārlej pannas novārījumu vai buljonu, pievieno sasmalcinātus sīpolus, tomātu pastu, sāli, paprikas pulveri, sautē.

3

Beidzot pievieno izkarsētus kviešu miltus, skābu krējumu un sautē, līdz gaļa gatava.

Padoms: garšas uzlabošabai var ēdienam pievienot arī sauju gabaliņos sagrieztu, iepriekš apceptu, šampinjonu vai citu sēņu.

Iesūtīja: no cāļa konferences, pirmavots nav norādīts

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!