Foto: Shutterstock
Āpgāztais ābolu kēkss – sulīgs, pūdercukurots kārums, kas kusīs mutē, baudot ar tasi aromātiskas tējas vai kafijas.
40Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
6 gab.olas8 ĒKcukurs8 ĒKmilti šķipsnasāls6 gab.āboli pūdercukurs

Sagatavošana

1

Olu baltumus atdala no dzeltenumiem.

2

Olu baltumiem piemet šķipsnu sāls un sāk kult. Sakuļ putās un pakāpeniski pievieno cukuru. Turpina kult, līdz baltumus sakuļ stingrās putās.

3

Pievieno olu dzeltenumus un iecilā.

4

Pievieno miltus un iecilā, bet aktīvi nemaisa. Lēnām iecilā mīklā, līdz milti iemaisīti.

5

Kēksa veidni ieziež ar sviestu un izkaisa ar miltiem. Mīklu lej veidnē, virsū liek nomizotus, šķēlēs sagrieztus ābolus.

6

Padoms: cepšanai var izmantot arī kūkas veidni ar izņemamu apakšu.

7

Cep iepriekš līdz 180 grādiem sakarsētā krāsnī 45-50 minūtes.

8

Izņem no krāsns, atdzesē, izgāž no veidnes uz šķīvja, lai ābolu kārta būtu apakšā. pārkaisa ar pūdercukuru.

Iesūtīja: Lora

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!