Viltotais zaķis ir latviešu kulinārijas klasika. Mani vienmēr saista klasisko ēdienu 'uzlabošana' – šoreiz zaķi noglazēju ar pasaldu lipīgu mērci. Laika gaitā esmu izmēģinājusi vairākas glazūras un to sastāvdaļas. Domāju, ka eksperimentējot un garšojot arī jūs atradīsiet savu ideālo garšu un sastāvdaļu kombināciju.

Zinu, ka viltoto zaķi var cept, vienkārši izveidojot klaipiņa formu uz cepešpannas, bet es par ērtāku veidu esmu atzinusi cepšanu garenajā kēksa formā. Šādas formas man ir divas, jo parasti cepu divus zaķus - viens no tiem nonāk saldētavā.

80Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 5
1.2 kgcūkgaļas maltā gaļa1 gab.olas50 grīvmaize pēc garšasgaršvielas (fenheļa sēklas, Provansas garšvielu maisījums, melnie pipari utt.)1 gab.liels burkāns, nomizots un sarīvēts uz rupjās sakņu rīves1 gab.iels sīpols, sagriezts mazos gabaliņos eļļa dārzeņu cepšanai1 TKbrūnais cukurs pēc garšassāls GLAZŪRAI:2 ĒKsojas mērce1 ĒKbrūnais cukurs vai zeltainais cukura sīrups1 ĒKja ir - pilngraudu sinepes2 ĒKkečups, vislabāk - mājās gatavots

Sagatavošana

1

Uzkarsē cepeškrāsni uz 200C.

2

Uz pannas uzkarsētā eļļā apcep sīpolu, līdz tas kļūst caurspīdīgs.

3

Pievieno cukuru un sāli, pacep vēl 1 minūti. Beigās pievieno rīvētos burkānus un visu maisot cep vēl 2-3 minūtes.

4

Gatavo glazūru – visas sastāvdaļas sajauc bļodiņā un noliek malā.

5

Gatavo viltoto zaķi – lielā bļodā liek malto gaļu, olas, rīvmaizi, garšvielas un sāli. Pievieno apceptos dārzeņus. Visu kārtīgi samaisa un ar rokām izmīca, lai būtu vienmērīgs gaļas un dārzeņu izvietojums.

6

Iegūto masu liek garenajā keksa formā vai arī ar rokām veido garenu klaipiņa formu. Pārklāj ar alumīnija foliju. Cep cepeškrāsnī 20 minūtes, tad foliju noņem.

7

Pārsmērē ar pirmo glazūras porciju (mazo pusi no glazūras). Turpina cept vēl 40 minūtes. Piecas minūtes pirms cepšanas beigām pārsmērē ar atlikušo glazūru.

8

Var vēl nedaudz atstāt pēdējai, trešajai glazēšanas kārtai pēc izņemšanas no krāsns.

Recepti piedāvā:


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!