Foto: Shutterstock
Viltotais zaķis ar piedevām būs ērti pagatavojamas un sātīgas pusdienas vai vakariņas ģimenei, bet atlikušo gaļu nākamajā dienā varēs izmantot, lai uzsmērētu sviestmaizes. Gaļas kukulīša glazūrai izmanto kečupu vai tomātu mērci grilētai gaļai (barbekjū mērci).
90Minūtes
15Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 kgmaltā gaļa20 sāļie krekeri1 sīpols1 ķiploku daiviņa0.5 paprika (zaļā)1 TKpaprikas pulveris1 TKkapāts rozmarīns1 ola70 mltomātu mērce2 ĒKpiens1 TKVusteras mērce šķipsnasāls šķipsnamelnie pipari GLAZŪRAI:100 mlkečups

Sagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 180°C, sagatavo cepamo formu, to ietaukojot un izklājot ar cepamo papīru (cepamais papīrs atvieglos gaļas kukulīša izņemšanu no formas).

2

Krekerus sadrupina drupačās, smalki sagriež sīpolu, ķiploku un zaļo papriku. Sakapā rozmarīna lapiņas (var izmantot arī timiānu).

3

Lielā bļodā samaisa malto gaļu ar krekeriem, sīpoliem, ķiplokiem, paprikas gabaliņiem, paprikas pulveri, rozmarīnu, olu, tomātu mērci, pienu, Vusteras mērci, sāli un melnajiem pipariem. Samaisa vienmērīgu mīklu.

4

Sagatavoto gaļas masu liek cepamajā formā. To liek karstā krāsnī un cep vienu stundu. Pēc tam gaļas kukulīti bagātīgi apsmērē ar kečupu un turpina cept 15 minūtes, līdz gaļas kukulīša iekšējā temperatūra sasniedz 160°C. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem, dārzeņiem, zaļajām pupiņām vai salātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!