Ja meklē ideju, kā pagatavot viltoto zaķi vien pāris personām, tev lieti noderēs amerikāņu blogeres, "Framedcooks.com" autores Katrīnas Džeksones ideja šo vienkāršo ēdienu pagatavot kā glazūrkēksiņus, proti, cepot mafinu formās un pārsedzot ar gaisīga kartupeļu biezeņa "cepuri".

Protams, maltās gaļas "kapkeikus" var gatavot arī lielākam ēdāju pulkam, savā blogā norāda Katrīna. Šis ir arī lielisks veids, kā izmantot no iepriekšējās dienas vakariņām atlikušo kartupeļu biezeni. Tātad – pie darba!

40Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

600 gliellopa maltā gaļa vai jaukta maltā gaļa120 mlTomātu mērce100 grīvmaize1 ĒKVusteras mērce1 ola0.5 TKsāls1 šķipsnapipari300 gkartupeļu biezenis

Sagatavošana

1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem, kēksiņu formu izklāj ar foliju – tā ļaus bez grūtībām gatavo maltīti izņemt no cepamformas.

2

Visus produktus, izņemot kartupeļu biezeni, sajauc lielā bļodā. Gaļas masu liek kēksiņu formā, nolīdzinot virsmu. Liek cepeškrāsnī un cep aptuveni 30 minūtes.

3

Gatavo gaļu "atpūtina" aptuveni 5 minūtes, tad izceļ no formām. Uzmanīgi noņem foliju un kārto uz porciju šķīvjiem.

4

Tikmēr uzsilda kartupeļu biezeni un to liek virsū katram viltotā zaķa "kēksiņam". Pārkaisa ar svaigi maltiem pipariem un nekavējoties pasniedz.

Labu apetīti!

P.S. Norādītie daudzumi paredzēti 12 "kēksiņiem".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!