Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Garšīgi un interesanti salāti, kuros sāļais mijas ar saldo, kā arī maigais ar skābo. Šo garšu salikumu nodrošina salātos esošie āboli, citronu sula, rukola, vīnogas un rieksti. Bet sātīgumam klāt piekož baltmaizes grauzdiņus, kas apsmērēti ar zilo sieru.
25Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
6 ĒKolīveļļa1 gab.bagete125 gStiltonas zilais siers2 gab.sarkanie āboli1 gab.citrons2 gab.seleriju kāti2 ĒKlociņi250 gvīnogas sāls melnie pipari120 grukola50 gvalrieksti

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200oC.

2

Bagetes šķēlītes apsmērē aptuveni ar divām ēdamkarotēm no visas nepieciešamās olīveļļas. Maizes šķēlītes izkārto uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru.

3

Maizi cep 8-10 minūtes vai ilgāk, ja to gribas kraukšķīgāku. Ņem laukā no cepeškrāsns un liek uz restītēm atdzist. Uz maizes grauzdiņiem smērē Stiltonas zilo sieru.

4

Padoms: lai ietaupītu laiku, bagetes vietā var izmantot jau gatavus baltmaizes grauzdiņus vai maizcepumus. Tāpat, Stiltonas zilā siera vietā var izmantot jebkuru citu zilo sieru.

5

Bļodā ber sagrieztus ābola gabaliņus, kurus apslacina ar svaigi spiestu citrona sulu un sarīvētu šī paša citrona miziņu. Ābolus labi apmaisa, lai to sula sajauktos ar citronu.

6

Salātiem klāt piemaisa atlikušo olīveļļu, gabaliņos sagrieztus seleriju kātus, rukolas lapiņas, lociņus, uz pusēm pārgrieztas vīnogas, apgrauzdētus valriekstus, sāli un piparus.

7

Salātus apmaisa un liek uz šķīvjiem. Pasniedz, pa virsu liekot ar zilo sieru apsmērētos grauzdiņus.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!