Foto: DELFI
Vienkārša recepte slinkai svētdienas pēcpusdienai. Izrādās, maigās cāļa akniņas itin labi sader ar saldskābo tomātu mērci un tagliatelle pastu.
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
400 gvistas aknas1 vidēji liels sīpols1 ķiploka daiviņa200 mlsaldais krējums200 mlĶīnas saldskābā mērce pēc garšassāls, pipari

Sagatavošana

1

Vienu vidēji lielu sīpolu sagriež pusapļos, akniņas sagriež nelielos gabaliņos.

2

Dziļā un smagā pannā lej nedaudz olīveļļas, liek cepties sīpolu pusapļus, kam pārkaisa svaigi maltus melnos piparus. Kad sīpoli kļuvuši zeltaini caurspīdīgi, tiem pievieno akniņas, strauji apcep, tad pielej saldo krējumu.

3

Kad krējums uzmetis pirmo burbuli, samazina liesmu un pievieno saturam saldskābo mērci. Pārsedz pannu ar vāku un lēnām karsē - aptuveni 20-25 minūtes.

4

Kamēr akniņas sautējas mērcē, sagatavo piedevas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!