Foto: Shutterstock
Šī ēdiena galvenās sastāvdaļas ir vistas fileja, zaļās pupiņu pākstis, ķiploki un sojas mērce, kas kopā veido ļoti gardu kombināciju. Burkāns un diedzētās pupiņas var arī iztrūkt. Turklāt pupiņas un fileja būs gatavas dažās minūtēs.
30Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
2 vistas filejas400 gpākšu pupiņas1 burkāns4 ķiploka daiviņas1 ĒKeļļa pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari1 mazs čili saujadiedzētas pupiņas2 ĒKzivju mērce1 TKsojas mērce1 TKcukurs

Sagatavošana

1

Pupu pākstis sagriež divās vai trijās daļās. Notīra un salmiņos sagriež burkānu. Divas ķiploku daiviņas sagriež plānās šķēlēs, divas smalki sakapā.

2

Smalki sakapā arī čili piparu. Ja vēlas mazāk asu ēdienu, pirms tam iztīra sēklas.

3

Sagriež vistas filejas sloksnītēs.

4

Lielā pannā sakarsē vienu tējkaroti eļļas, pievieno šķēlēs sagriezto ķiploku un cep apmēram 10 sekundes, līdz tas kļuvis zeltains. Pievieno burkānus un pākšu pupiņas, izmaisa, pēc tam pannā ielej 50 ml ūdens, pievieno šķipsnu sāli un melnos piparus.

5

Maisot cep dārzeņus, līdz ūdens iztvaikojis un dārzeņi mīksti, apmēram 5 - 10 minūtes. Dārzeņus liek lielā bļodā un apsedz ar vāku.

6

Pannā ielej atlikušo eļļu, sakarsē un karstā eļļā liek kapātos ķiplokus un čili piparu, maisot apcep, līdz ķiploki zeltaini.

7

Pievieno filejas gabaliņus un cep apmēram 3 minūtes, pa reizei apmaisot, līdz filejas zaudē rozīgumu. Pievieno zivju mērci, sojas mērci un 2 ēdamkarotes ūdens.

8

Sautē fileju apmēram 1 - 2 minūtes, līdz vistas gabaliņi pilnībā izkarsuši. Iemaisa diedzētās pupiņas un maisot karsē vēl kādas 20 - 30 sekundes, līdz dīgsti viegli mīksti.

9

Filejas liek bļodā pie pupiņām, izcilā un pasniedz. Papildus, ja vēlas, pirms filejas gatavošanas var izvārīt rīsus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!