Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Gardām pusdienām divatā – mazliet pikantas vistas filejas ar lipīgajiem taizemiešu rīsiem, svaigiem gurķiem un sātīgu zemesriekstu mērcīti.
30Minūtes
15Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
300 gvistas fileja1 ĒKsaulespuķu eļļa1 TKkarijs1 TKgaram masala150 gtaizemiešu rīsi2 sīpolloki0.33 garais gurķis0.5 saujakoriandrs MĒRCEI:1 ĒKdzeltenā karija pasta3 ĒKzemesriekstu sviests3 ĒKkokosriekstu piens šķipsnacukurs1 TKzivju mērce0.5 laima sula

Sagatavošana

1

Vistas filejas liek bļodiņā, pārlej ar eļļu un apkaisa ar garšvielām. Noliek maliņā, lai iemarinējas.

2

Gatavo mērci – karija pastu liek pannā un uz vidējas uguns uzsilda. Pēc tam pievieno zemesriekstu sviestu, kokosriekstu pienu un cukuru. Visu maisot karsē, līdz mērce ir vienmērīga. Tad tajā iemaisa zivju mērci un laima sulu. Mērci pārliek traukā un neļauj atdzist.

3

Rīsus ber katliņā un pārlej ar 300 mililitriem ūdens. Ļauj ūdenim sākt burbuļot, tad turpina vārīt 10 minūtes, līdz rīsi gatavi un lipīgi.

4

Paralēli uzkarsē pannu un apcep vistas filejas vismaz 6 minūtes no katras puses, līdz tās skaisti apbrūnējušas.

5

Rīsus saliek divās bļodiņās. Pievieno gabaliņos sagrieztu vistu, sakapātus sīpollokus, koriandra lapiņas. Smalkos stiebriņos sagrieztus gurķus pievieno pirmspēdējos, noslēgumā visu pārlejot ar zemesriekstu mērci.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!