Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Maigas vistas gaļas ruletes, kas pildītas ar aprikozēm un datelēm, bet apvīstītas ar bekona šķēlīti. Pasniedz ar svaigajiem salātiem vai dārzeņu biezeni.
90Minūtes
18Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
8 vistas krūtiņas2 šķēlesbekons MĒRCEI:2 ĒKeļļa2 ĒKmilti300 mlvistas buljons150 mlšerijs pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari PILDĪJUMAM:100 grīvmaize30 gsviests2 ĒKrozmarīns125 gžāvētas aprikozes125 gdateles1 ola pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari

Sagatavošana

1

Vispirms gatavo mērci – nelielā pannā vai katliņā uzkarsē eļļu, tad pievieno tai miltus. Pakāpeniski iemaisa mērces masā buljonu, pēc tam šeriju, ļaujot pēc katra papildinājuma mērcei uzburbuļot. Pēc garšas pievieno sāli un piparus, mērci vāra 2–3 minūtes, ik pa brītiņam apmaisot. Kad gatava, noņem no plīts un ļauj nedaudz atdzist.

2

Gatavo pildījumu – bļodiņā saber rīvmaizi. Sviestu izkausē un pielej rīvmaizei. Tad sakapā smalkākos gabaliņos gan aprikozes, gan dateles. Tās arī pievieno pildījuma masai. Sakapā rozmarīnu smalki, pieber masai. Beigās pievieno olu, pieber sāli un piparus, un pildījumu kārtīgi samaisa. Kad tas paveikts, pildījumu sadala astoņās vienādās daļās un izrullē garenas desiņas formā.

3

Vistas krūtiņas ar gaļas āmurīti izdauza plakanas. Krūtiņas vidū novieto pildījumu un gaļas gabaliņu rūpīgi aizvīsta. To aptin ar bekona šķēlīti. Tā turpina, līdz sapildītas visas astoņas vistas krūtiņas.

4

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180°C. Vistas ruletes saliek cepamtraukā, kuru pārsedz ar foliju. Liek cepeškrāsnī cepties 30 minūtes. Pēc tam noņem foliju un cep vēl 15–20 minūtes, pievienojot ruletēm mērci, lai tā arī pie reizes uzsiltu.

5

Kad ruletes gatavas, tās pasniedz. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!