Foto: Shutterstock
Cepot vistu zem mīklas vāciņa, pannā veidojas īpaši gards, brīnumains garšu sajaukums. Lai piešķirtu ēdienam kūpinājuma smaržu, pievieno nedaudz žavētu desu. Neviens nespēs būt vienaldzīgs, ēdot kraukšķīgo, trauslo maizīti, kuru katrā kumosā papildinās sacepuma gardā mērce un sulīgie vistas gabaliņi.
90Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
10 vistas šķiņķi1 ĒKeļļa2 sīpoli200 gžāvēta desa50 gmilti100 mlsausais baltvīns600 mlvistas buljons150 mlsaldais krējums6 ĒKkapāti pētersīļi500 gkārtainā bezrauga mīkla1 ola

Sagatavošana

1

Sagriež ripiņās desu. Smalki sagriež sīpolu. Uzkarsē buljonu. Ja izmanto saldēto mīklu, to izņem no saldētavas atlaisties.

2

Sakarsē nelielu katliņu ar eļļu un pa daļām apbrūnina vistu šķiņķīšus. Apcepto vistu noliek malā. Pēc tam katlā liek sīpolus un sutina līdz caurspīdīgi. Pievieno desu un apcep brūnu. Ieber miltus un maisot karsē apmēram 1 minūti. Tad lej vīnu un karsē vēl kādas 2 minūtes, līdz viss alkohols ir izgarojis. Pievieno karsto buljonu un katlā liek atpakaļ apcepto vistu, nosedz ar vāku un sutina apmēram 40 minūtes, līdz gaļa gatava.

3

Tikmēr smalki sagriež pētersīļus. Ja izmanto svaigu mīklu, tad to pagatavo.

4

Liek karsēties cepeškrāsni uz 180ºC, līdz ar cepeškrāsni silda sacepuma trauku. Ar karoti izceļ vistas gabalus, liek uz plata šķīvja. Ar dakšiņu gaļu atdala no kauliem un ādas un sagriež kumosa lieluma gabaliņos. Tikmēr katliņā buljonam pievieno krējumu, uzvāra un 5 – 10 minūtes, nenosedzot ar vāku, vāra, līdz mērce sabiezē. Pārbauda sāli, pievieno piparus. Liek sagriezto gaļu karstajā cepamtraukā, pārlej mērci, pārkaisa ar pētersīļiem.

5

Apber galdu viegli ar miltiem, izrullē mīklu apmēram tādā lielumā, kāds ir sacepuma trauks. Ar mīklas ruļļa palīdzību paceļ mīklu un uzklāj pāri vistas gaļai, apgriež liekās malas. Ja vēlas, veido ornamentus. Apsmērē ar sakultu olu un liek pannu cepeškrāsnī. Cep 20 – 30 minūtes, līdz kārtainā maize zeltaini brūna, piepūtusies un izcepusies. Pasniedz galdā ar visu pannu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!