Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Viena no interesantākajām "ātrajām" maltītēm, kas tiek pasniegta Vjetnamā. Lai gan atsevišķo sastāvdaļu pagatavošana prasa kādu brīdi, Vjetnamā šo ēdienu var itin viegli dabūt no ielu tirgotājiem, tāpēc tur šo maltīti pasniedz pavisam ātri pagatavotu. Jasmīnu rīsu putrai īpašu garšu piešķir novārītais ingvers.
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 gab.neliela vista (ap 1,2 kg)6 gab.mazi sīpoli2 gab.ingvers (īkšķa garumā)1 ĒKjūras sāls150 gjasmīnu rīsi GARNĒŠANAI: sakapāti sīpolloki koriandra lapiņas grauzdēti zemesrieksti3 gab.Šalotes sīpoli eļļa cepšanai

Sagatavošana

1

Lielā katlā uzvāra ūdeni. Tajā liek iekšā veselo vistu, tā, lai ūdens tik tikko to noklātu, sakapātus mazos sīpolus, vienu ingvera gabaliņu (iepriekš sasmalcina) un ēdamkaroti sāls.

2

Vistu vāra aptuveni 15 minūtes. Pēc tam ņem katlu nost no plīts un ļauj vistai nostāvēt karstajā ūdenī aptuveni 30 minūtes. Kad tas izdarīts, vistu ņem laukā no katla.

3

Zem auksta ūdens kārtīgi noskalo jasmīnu rīsus. Tos liek katlā, pa virsu lejot divus litrus to pašu ūdeni, kurā novārīta vista. Katliņā pievieno atlikušo ingvera gabaliņu, kas sagriezts plānās šķēlītēs.

4

Uz lielas uguns ļauj rīsiem sākt vārīties. Pēc tam liesmu nogriež uz mērenu un rīsus vāra aptuveni 40 minūtes. Pēc šī laika rīsi būs pietiekami sašķīduši un veidos putras konsistenci.

5

Kamēr rīsi vārās, eļļā apcep sakapātus Šalotes sīpolu riņķīšus, līdz tie ir zeltaini brūni un viegli kraukšķīgi. Sīpolus nosusina uz papīra dvieļiem un ber bļodiņā.

6

No vistas kauliņiem noloba gaļu strēmelītēs, cik vien var, un liek bļodiņā.

7

Atsevišķā bļodiņā ber zemesriekstus.

8

Kad rīsu putra gatava, to liek siltos dziļajos šķīvjos. Garnē ar vārīto vistas gaļu.

9

Katrs ēdājs pēc patikas pievieno zemesriekstus, apceptos sīpolus, sakapātos sīpollokus un koriandru, kā arī garšvielas.

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!