Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Bagātīga garšu buķete veikli gatavojamā ēdienā – vista kusīs mutē, bet rieksti maltītei piešķirs patīkamu kraukšķīgumu. Šī noteikti kļūs par vienu no tavām mīļākajām receptēm, kas ir Āzijas virtuves iespaidota.
20Minūtes
17Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
2 ĒKzemesriekstu eļļa1 TKfenheļa sēklas šķipsnačili pārslas0.5 TKsvaigi malti melnie pipari1 TKķīniešu piecu garšvielu pulveris1 sarkanais sīpols1 dzeltenā paprika ingvers2 vistas krūtiņas sauja Indijas rieksti2 ĒKsojas mērce1 ĒKsakē vai sausais šerijs1 ĒKrīsu etiķis šķipsnabrūnais cukurs60 gblanšēti brokoļi2 sīpolloku sīpoli olu nūdeles

Sagatavošana

1

Uzsilda 'wok' pannu, lai tā būtu ļoti karsta. Pannā lej eļļu, un kad tā sāk kūpēt, pieber fenheļa sēklas, čili pārslas un piecu garšvielu pulveri. Šeit jābūt pavisam veiklam, jo garšvielas apcep vien dažas sekundes.

2

Pēc tam pannā liek sakapātu sarkano sīpolu, papriku, nedaudz ingvera, kas ir nomizots un sagriezts plānās šķēlītēs. Pannā klāt pieber arī kubiņos sagrieztu vistas fileju un Indijas riekstus.

3

Visu apcep apmēram divas minūtes, tad pievieno sojas mērci, sakē vai šeriju, rīsu etiķi un brūno cukuru. Sastāvdaļas pannā cep apmaisot, aptuveni divas minūtes vai līdz vista gatava.

4

Pievieno blanšētos jeb applaucētos brokoļus, mazos sīpolus un servē kopā ar olu nūdelēm.

Brokoļus iesakām gatavot vienā katliņā ar nūdelēm, un visu salikt 'wok' pannā pirms pasniegšanas.

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!