Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Pikanta mērce svaigu dārzeņu uzkodām. Tie var būt puķkāposti, burkāni, paprikas gabaliņi un svaigi gurķi. Mērce ir ļoti viegla un diētiska, jo netiek izmantots nedz krējums, nedz majonēze.
15Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
ūdens(2x200 ml)100 gcūku pupas (svaigas vai saldētas)100 gzaļie zirnīši (svaigi vai saldēti)2 sīpolloki1 ĒKzaļā karija pasta2 TKsezama eļļa pēc garšassojas mērce pēc garšaslaima sula saujakoriandra zaļumi

Sagatavošana

1

Galvenā mērces sastāvdaļa ir cūku pupas un zaļie zirnīši. Ja saldētavā nav noglabātas cūku pupas, tās var aizvietot ar zirnīšiem.

2

Mērces katliņā ielej ūdeni un uzvāra, pievieno zirņus, smalki sagrieztus lokus, zaļo karija pastu, katlu daļēji nosedz ar vāku un visu uz nelielas uguns vāra 5–8 minūtes, līdz zirņi ir mīksti. Otrā katliņā uzvāra otru daļu ūdens un novāra mīkstas cūku pupas. Kad pupas mīkstas, tās nokāš un noskalo aukstā ūdenī, lai var noturēt rokā, un izloba no pelēkajām miziņām, pievienojot pupas zaļajai mērcei.

3

Pēc tam zaļo mērci sablendē vienmērīgā krēmveida mērcē, pievieno eļļu, sojas mērci, laima sulu un noplucinātas koriandra lapiņas. Vēlreiz visu sablendē.

4

Pasniedz ar maizi un svaigiem dārzeņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!