Foto: Shutterstock
Zaļie salāti ar saldi skābo balzamiko mērci un kazas siera gabaliņiem varēs greznot jebkuru viesību galdu. Salātiem vispiemērotākais būs mīkstais un svaigais kazas siers, bet mērces akcentiem izvēlies sezonālās ogas, žāvētas dzērvenes un grauzdētas pistācijas. Šobrīd rudenī vispiemērotākās būs rudens avenes, bet to vietā vari izmantot arī kazenes, mellenes, zemenes vai jauktas ogas. Arī pistāciju vietā vari izmantot jebkādus citus riekstus.
30Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
MĒRCEI:50 mlbalzamiko etiķis1 ĒKmedus1 TKsinepes šķipsnasāls saujaavenes50 mlolīveļļa SALĀTIEM:4 saujassalāti (jaukti)0.5 sarkanais sīpols saujažāvētas dzērvenes saujagrauzdētas pistācijas (lobītas)60 gkazas siers

Sagatavošana

1

Vispirms samaisa salātu mērci. Bļodā lej balzamiko etiķi, pievieno medu, sinepes, šķipsnu sāls.

2

Nelielā mērces katliņā liek avenes (daļu noglabājot salātu rotāšanai), pāri lej etiķa maisījumu. Avenes uz vidējas uguns karsē apmēram 5 minūtes, ogas saspaidot un iemaisot mērcē. Pēc tam mērci izkāš caur sietiņu, lai atbrīvotos no sēkliņām.

3

Aromatizēto etiķi sajauc ar kvalitatīvu olīveļļu un ļauj atdzist. Pievieno smalki sakapātu sīpolu, izmaisa.

4

Bļodā liek jauktus zaļos salātus, pāri lej mērci, uzkaisa ogas, žāvētas dzērvenes un grauzdētas pistācijas. Iedrupina kazas sieru. Pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!