Foto: PantherMedia/Scanpix
Gardi zaļie salāti ar tunci - slaveno "Nicoise" salātu variācija.
30Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
320 gtuncis eļļā4 gab.nelieli kartupeļi, novārīti ar mizu1 saujazaļās pākšu pupiņas, tvaicētas400 glapu salāti10 gab.olīvas2 gab.vārītas olas1 ĒKbaltvīna etiķis2 ĒKmajonēze1 TKgraudu sinepes2 ĒKvājpiena jogurts1 ĒKzaļumi, sasmalcināti pēc garšasmelnie pipari, malti sāls

Sagatavošana

1

Salātlapas nomazgā, nosusina, saplūkā, ieber salātu bļodā.

2

Kartupeļus sagriež palielos gabaliņos.

3

Tuncim notecina eļļu, ar dakšiņu sadala gabaliņos, pievieno salātiem.

4

Pievieno olīvas, tvaicētas zaļās pupiņas, daiviņās sagrieztas olas*.

5

Gatavo mērci. Samaisa majonēzi ar jogurtu, etiķi un zaļumiem, pievieno sāli un piparus.

6

Mērci pārlej salātiem.

* Skaisti izskatīsies uz pusēm pārgrieztas paipalu oliņas.

Iesūtīja: Vineta

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!