Ja tavā virtuvē nonākuši vēl nenogatavojušies tomāti, šis ir lielisks veids, kā tos gardi pagatavot un mieloties arī ziemas mēnešos.
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 1
1 kgzaļi tomāti, sagriezti palielos gabalos2 gab.sīpoli, nomizoti un sagriezti gabaliņos6 gab.ķiploka daiviņas, nomizotas30 gingvera sakne, nomizota un sagriezta plānās šķēlītēs3 gab.lieli āboli, iztīrīti un sagriezti gabaliņos250 grozīnes1 ĒKsinepju sēkliņas1 ĒKsāls1 gab.5 cm gara kanēļa standziņa2 gab.anīsa zvaigznītes300 mlsidra etiķis150 mlapelsīnu sula500 ggaišais muskovado cukurs sterilizētas burkas ar marinējumu glabāšanai paredzētiem vāciņiem

Sagatavošana

1

Visas sastāvdaļas, izņemot muskovado cukuru, liec lielā ievārījumu vārīšanai piemērotā katlā vai pannā. Uz vidējas uguns masu uzvāri. Tad uguni samazini uz mazu un sastāvdaļas sautē 1-1.5 stundas vai līdz brīdim, kamēr izejvielas ir kļuvušas mīkstas.

2

Trauku nocel no uguns un pievieno cukuru. Turpini maisīt, kamēr cukurs izkusis. Katlu vai pannu liec atpakaļ uz plīts un uz mazas uguns turpini vārīt vēl vienu stundu vai līdz brīdim, kamēr masa ir sabiezējusi. Sākumā maisīšana jāveic ar lielākiem intervāliem, bet, kad viss sāk sabiezēt, jāmaisa bieži un regulāri.

3

Vēl karstu čatniju pildi burciņās un pārliecinies, vai tajās nav izveidojušies gaisa burbuļi. Atdzesē un aizvāko. Glabā tumšā vēsē vietā līdz 3 mēnešiem. Pēc atvēršanas uzglabā ledusskapī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!