Foto: Shutterstock
Neparastā, ļoti gardā zaļo tomātu piedeva ziemai.
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1.5 kgzaļie tomāti200 gāboli300 gsīpoli1 glāzecukurs1 TKrupjgraudu sinepes1 TKmalti smaržīgie pipari2 ĒKaugu eļļa 8% sāls

Sagatavošana

1

Tomātus nomazgā, sagriež 4 daļās un izņem sēklas. Sīpolus nomizo. Tomātu serdes un sīpolus izmaļ gaļas mašīnā. Pievieno nedaudz sāls un atstāj 3 stundas ievilkties.

2

Ābolus nomazgā un sagriež nelielās šķēlēs. Tomātu mīkstumu sagriež plānos salmiņos. Samaltajiem tomātiem nolej lieko šķidrumu. Ābolus un tomātus kārto katlā, pārlej ar tomātu masu, pievieno cukuru, etiķi, piparus un sinepes. Vāra uz lēnas uguns, līdz sabiezē. Karstu pilda burkās un aizvāko.

* var pievienot žāvētas, izmērcētas un sīki sagrieztas plūmes. Pievieno pirms savārīšanas.

Iesūtīja: InetaLi

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!