Lielisks laša ēdiens ar bagātīgām garšas niansēm, ko sniedz zaļumi un fenhelis, pasniegts ar maigu pastinaku biezeni un sviestā ceptām dārza veltēm – tas garšo labāk, nekā varētu iedomāties!
40Minūtes
20Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
ZAĻUMOS CEPTA LAŠA FILEJAI:600 glaša fileja bez ādas Santa Maria sāls un melnie pipari dzirnaviņās1 ĒKsakapātas svaigas dilles1 ĒKsakapāti svaigi pētersīļi1 sasmalcināts fenhelis PASTINAKU BIEZENIM:250 ggabaliņos sagriezts pastinaks250 ggabaliņos sagriezti kartupeļi200 mlsaldais krējums50 gsviests1 svaigi spiesta citronu sula1 citrona miziņa Santa Maria sāls un melnie pipari dzirnaviņās DĀRZA VELTES:250 gsparģeļi4 sīpoli ar zaļiem lociņiem, sagriezti250 gcukurzirņi1 ĒKsviests istabas temperatūrā Sāls

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175°C.

2

Laša fileju sagriež gabalos (1 fileja katrai personai), apkaisa ar sāli un pipariem.

3

Zaļumus un fenheli smalki sakapā.

4

Zaļumu un fenheļa maisījumu vienādās daļās uzber uz laša gabaliem. Liek karstumizturīgā formā un noliek malā.

5

Nomizo pastinakus un kartupeļus, sagriež gabaliņos. Vāra katlā ar vāku apm. 20 min, līdz kļūst mīksti, pēc tam nolej ūdeni.

6

Trauks ar lasi jāliek krāsnī un jācep aptuveni 10 minūtes.

7

Šajā laikā uzvāra saldo krējumu un sviestu. Pēc tam ar šo krējuma mērci pārlej kartupeļus un pastinakus un pievieno citrona sulu un miziņu. Visu kārtīgi sakuļ ar mikseri vai rokas blenderi. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.

8

Nomazgā un iztīra sparģeļus, lociņus un cukurzirņus. Dažas minūtes apcep sviestā. Pievieno nedaudz sāls. Pasniedz ar pastinaku biezeni un zaļumos cepto lasi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!