Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Kailā biskvītkūka, kas neslēpj to, kas "lācītim" vēderā. Fantastisks vasaras deserts, kura pagatavošana, lai gan prasa nedaudz laika, nemaz nav tik grūta. Un kam gan negaršo gaisīgs biskvīts, zemenes un putukrējums!
90Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
35 zemenes150 mlsaldais krējums100 gmilti0.5 TKcepamais pulveris4 olas100 gpūdercukurs75 gsviests (izkausēts, atdzesēts)750 gzemenes150 gpūdercukurs1 vaniļas pāksts1 ĒKcitronu sula gabaliņš sviesta2 gab.20cm diametra kūku formas (izklātas ar cepamo papīru)

Sagatavošana

1

Vispirms gatavo zemeņu ievārījuma pildījumu.

2

Uz vidējas uguns uzkarsē lielu pannu vai vidēja izmēra katliņu. Tajā ber sagrieztus zemeņu gabaliņus, kurus pārkaisa ar pūdercukuru. Klāt pievieno arī vaniļas pāksts sēkliņas un pašu pāksti.

3

Zemenes pannā apmaisa un cep, kamēr ogas paliek pavisam mīkstas, sulojas, bet cukurs ir izkusis.

4

Zemenēm ļauj pannā cepties aptuveni 18-20 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Kad iegūta jau bieza, mērcei līdzīga konsistence, tām pievieno citronu sulu un kubiņu sviesta.

5

Pannu ņem nost no plīts, un no tās izņem vaniļas pāksti – tā vairs nebūs vajadzīga. Zemeņu ievārījumu ielej sterilizētā burciņā, un noliek atdzist.

6

Pēc tam gatavo biskvītu.

7

Cepeškrāsni uzsilda līdz 180 grādu atzīmei.

8

Miltus un cepamo pulveri izsijā trīs reizes lielā bļodā. Tas nodrošinās to, ka biskvīts ir patiesi gaisīgs.

9

Olas un cukuru liek lielā miksera traukā, un kuļ 15 minūtes lielā ātrumā, līdz masa ir bāla, bieza un trīsreiz lielāka apjomā, kā sākotnēji.

10

Olu krēmam pa virsu uzsijā pusi miltus un viegli iecilā ar karoti. Pievieno pārējos miltus un masu samaisa.

11

Ņem izkausēto sviestu un lēnām nolej gar bļodas, kurā ir biskvīta mīkla, maliņu. Pēc tam sviestu iecilā masā.

12

Biskvīta mīklu sadala uz pusēm starp abām kūkas cepamajām formām. Liek cepeškrāsnī un cep 18 minūtes, līdz biskvīts ir gaisīgs un stingrs.

13

Kad gatavs, ņem laukā no cepeškrāsns, atdzesē (5 min) un ņem laukā no formas, lai biskvīts pilnībā atdzistu. Biskvītam pa virsu uzklāj virtuves dvielīti.

14

Visbeidzot, kūku liek kopā.

15

Ņem iepriekš pagatavoto zemeņu ievārījumu (4 lielas ĒK) un uzsilda nelielā katliņā, kopā ar 2 ĒK ūdens. Silto ievārījumu izspiež caur sietu.

16

Pievieno nedaudz mazo zemeņu, apviļā sīrupā un klāj virsū vienai biskvīta daļai. Ja ievārījums burciņā vēl daudz, biskvītam uzklāj kādu papildus karoti.

17

No saldā krējuma pagatavo putukrējumu, kuļot to, kamēr izveidojušās stingras putas. Putukrējumu klāj pa virsu zemeņu ievārījumam.

18

Otro biskvīta daļu liek pa virsu putukrējumam, pavisam viegli uzspiežot.

19

Uz kūkas virsmas uzsmērē zemeņu ievārījuma sīrupu, bet tam pa virsu izkārto notīrītas zemenes viscaur kūkas virsmai, kā redzams bildē.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!