Foto: Publicitātes foto

Garda zemeņu sezonas recepte no Dansukker Zemeņu ēdienu meistarklases kopā ar Lauri Aleksejevu (restorāns "36.līnija").

6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

300 gzemenes80 gpūdercukurs3 gab.piparmētru zariņi150 gledus100 mlminerālūdens ar gāzi vai spraits100 mlpēc vēlēšanās - prosecco vai rabarberu šampanietis

Sagatavošana

1

Zemenes nomazgā*, noņem kauslapiņas un saber kokteiļu krūzē. Pievieno pūdercukuru, piparmētru zariņus, smalki sakapātu ledu un minerālūdeni. Visu sakuļ un salej glāzēs. Pēc vēlēšanās var papildināt ar proseco vai rabarberu šampanieti.

*Ziemas sezonā var izmantot saldētas zemenes. Tās var smalcināt neatlaidinot, turklāt šinī gaidījumā zemenēm nav jāpievieno ledus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!