Foto: Shutterstock

Vasaras sezonā, kad pieejamas zemenes, kāda kūka ar sārtvaidzītēm noteikti jāpagatavo, un šī recepte ar kraukšķīgu smilšu mīklas pamatni, skābenu citronu krēmu un saldām zemenēm pa virsu būs kā radīta svētkiem un saldai ikdienai.

50Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

MĪKLAI:300 gkviešu milti50 gpūdercukurs šķipsnasāls125 gauksts sviests1 olas dzeltenums2 ĒKūdens PILDĪJUMAM:2 gab.citroni3 gab.olas75 gsviests600 gzemenes

Sagatavošana

1

Gatavo mīklu. Bļodā sajauc miltus ar pūdercuku un sāli. Mazos gabaliņos sagriez sviestu, pievieno to miltiem un ar pirkstiem veido drupačas. Kad sviesta pikuči pārvērtušies smilšainās drupačās, pievieno masai olas dzeltenumu un ūdeni. Mīci mīklu, līdz visas sastāvdaļas viendabīgi sajaukušās un mīkla ir gluda. Centies mīklu samīcīt ātri - jo ātrāk to darīsi, jo trauslāka tā pēc tam garšos. Pārmīcīta mīkla būs cieta. Ietin mīklu pārtikas plēvē un liec ledusskapī vismaz uz pusstundu.

2

Gatavo krēmu. Norīvē citroniem miziņu un izspiež sulu. Citronu sulu sakuļ kopā ar miziņu, olām un cukuru. Pēc tam šo masu liec karsēties ūdens peldē un nepārtraukti kul, līdz krēms sabiezē. Atstāj krēmu uz mirkli atdzist, tad pievieno sviestu un iemaisi to. Atdzesē krēmu.

3

Izveltnē mīklu lielā aplī un liec lielajā tartes formā, bet var izmantot arī mazās tartalešu formas. Ar pirkstiem izlīdzini mīklu pa visu formu, lai mīkla vienmērīgi nosedz visas malas. Liec pamatni iepriekš sakarsētā krāsnī 200 grādos uz 20-30 minūtēm, līdz pamatne izcepusies zeltaini brūna.

4

Kad mīklas pamatne atdzisusi, izsmērē citronu krēmu un izkārto šķēlēs sagrieztas zemenes.

5

Ja vēlies, ar otiņu apsmērē zemenes ar izkausētu želatīnu, tad ogas būs spīdīgas un ilgāk izskatīsies svaigas, var dekorēt ar piparmētru lapiņām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!