45Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
60 grozīnes60 gdateles, bez sēklām60 gzemesrieksti3 gapelsīna miza, sarīvēta125 gsviests100 gbrūnais cukurs1 gab.ola125 gmilti (self-rising)250 gkukurūzas brokastu pārslas
Sagatavošana
1
Zemesriekstus sasmalcina, nedaudz sadrupina kukurūzas pārslas.
2
Bļodā sajauc augļus, riekstus un apelsīna mizu.
3
Atsevišķā bļodā sakuļ mīkstu sviestu ar cukuru, līdz masa ir gaisīga. Tas pievieno olu un iekuļ to masā. Pievieno riekstu-augļu maisījumu, iemaisa un liek mīklu ledusskapī uz 30 minūtēm.
4
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Izklāj veidni ar cepamo papīru, ietauko papīru ar nelielu daudzumu sviesta.
5
Izņem mīklu no ledusskapja, veido no tās nelielas bumbiņas, pievienojot katrai no tām nedaudz kukurūzas pārslu. Liek bumbiņas veidnē, ar dakšu nedaudz saplacina tās un liek krāsnī uz 12-15 minūtēm, līdz cepumi ir skaisti zeltaini.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit