Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Salds gardums, kuru ņemt kā našķi līdzi rudenīgās pastaigās vai garās darba dienās. Batoniņš būs īsta enerģijas bumba, jo tajā ir salds brūnais cukurs un zemesriekstu sviests. Bet kraukšķīgumam pievienotas auzu pārslas un mandeļu skaidiņas.
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 20
125 gauzu pārslas100 gmandeļu skaidiņas1 TKkanēlis šķipsnasāls150 gzemesriekstu sviests (ar riekstu gabaliņiem)200 gMuskovado (brūnais) cukurs50 gsviests1 olas baltums PIEDERUMI: ~18x28cm liels cepamtrauks, izklāts ar cepamo papīru

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180oC.

2

Traukā sajauc auzu pārslas, mandeļu skaidiņas, kanēli un sāli.

3

Nelielā katliņā uzkarsē zemesriekstu sviestu, brūno cukuru un sviestu. Silda tik ilgi, līdz cukurs izkusis.

4

Pēc tam zemesriekstu sviesta un cukura masu iemaisa sausajās sastāvdaļās, kārtīgi visu sajaucot. Kad tas izdarīts, pievieno olu baltumu, un rūpīgi to iemaisa.

5

Saldo masu izklāj cepampannā, rūpīgi izlīdzinot un piespiežot pie pamatnes.

6

Ieliek cepeškrāsnī un cep 20-30 minūtes, līdz virsma ir zeltaini brūna. Kad gatavs, ņem laukā no cepeškrāsns un atdzesē.

7

Kad izceptā masa atdzisusi, to izņem no cepamās pannas, noloba cepampapīru un sagriež garenas formas batoniņos.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!