Foto: Shutterstock
Kad vārītais krēms un sviesta krēms jau šķiet pārāk banāla izvēle, lai dekorētu izceptos mafinus vai spiestu krēmu starp biskvīta kārtām, liec lietā šo recepti, ko novērtēs ikviens zemesriekstu sviesta gardēdis.
25Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

4 gab.olu dzeltenumi2 TKkukurūzas ciete100 gcukurs300 mlpiens200 mlsaldais krējums130 gzemesriekstu sviests1 gab.vaniļas pāksts

Sagatavošana

1

Bļodā liek olu dzeltenumus, pievieno cukuru un kukurūzas cieti. Ar putojamo slotiņu rūpīgi saputo, lai masa kļūst gaiša un nedaudz gaisīga.

2

Katliņā uzkarsē pienu un saldo krējumu (var liet arī tikai 500 ml pienu) ar gareniski pārgrieztu vaniļas pāksti. Karsē tik ilgi, līdz parādās pirmie burbulīši. Nepārvāri! Izņem vaniļas pāksti.

3

Uzsildīto pienu ar saldo krējumu pavisam nedaudz pielej saputotajiem olu dzeltenumiem un rūpīgi iemaisi. Tad pielej vēl tikpat, atkal iemaisi, un tā turpini pamazām liet klāt šķidrumu, nepārtraucot maisīšanu. Masai jābūt šķidrai. Visu pārlej atpakaļ katliņā un uz vidējas liesmas, nepārtraukti maisot, karsē. Svarīga ir aktīva maisīšana, lai šķidrums sāktu biezēt. Tad, kad krēms stingri turās karotē un smagi līst, tas ir gana sabiezējis. Krēmu atdzesē. Ātrāk to var izdarīt, liekot bļodu aukstā ūdens peldē.

4

Karstumizturīgā bļodā liek zemesriekstu sviestu, to uzliek uz maza katliņa, kurā ieliets ūdens. Karstajos tvaikos karsē zemesriekstu sviestu, lai tas kļūtu šķidrāks un pateicīgāks liešanai. Kad tas gandrīz atdzisis, bet joprojām ir ar karoti lejams, pamazām pievieno atdzisušajam krēmam un ieputo to ar rokas mikseri, kombainu vai putojamo slotiņu. Kad viss zemesriekstu sviests iemaisīts, krēmu apsedz ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī un uzglabā līdz brīdim, kad tas nepieciešams dekorēšanai.

Padoms. Ja krēms pēc ilgāka laika glabāšanās ledusskapī ir par stingru, lai to izspiestu, var to pasildīt ūdens peldē, lai tad padotos maisīšanai. Ja paturēsi krēmu istabas temperatūrā vairākas stundas, arī tad tas kļūs mīkstāks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!