Tradicionālie ēdieni vai to sastāvdaļas atklāsies jaunās garšās, ja nomainīsi to gatavošanas veidu. Šī zupa tam ir labs pierādījums. Baltās pupiņas kopā ar puķkāpostiem veido ne tikai veselīgu, ar olbaltumvielām bagātu kombināciju, bet arī negaidītu garšu. No kartupeļiem gatavotie čipsi zupai piešķir negaidītu efektu.
30Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
2 iepakojumi svaigi saldētu ziedkāpostu "Bonduelle"1 bundža konservētu balto pupiņu "Bonduelle"1 sīpols2 ķiploka daiviņas1 kartupelis7 ĒKolīveļļa pēc garšassāls, pipari

Sagatavošana

1

Katlā uzkarsē 3 ēdamkarotes olīveļļas, viegli apcep smalki sagrieztu sīpolu un ķiplokus.

2

Puķkāpostus liek katlā ar sīpoliem un ķiplokiem un cep 2-3 minūtes.

3

Nolej ūdeni no pupiņām un noskalo tās. Atstāj 3 ēdamkarotes, pārējās pupiņas liek katlā.

4

Ielej 800 ml ūdens un uzliek katlam vāku. Kad ūdens sāk vārīties, pievieno sāli un piparus. Turpina vārīt uz nelielas uguns 10-15 minūtes, līdz puķkāposti kļūst mīksti.

5

Kamēr gatavojas zupa, pagatavo kartupeļu čipsus: sagriež kartupeļus ļoti plānās šķēlītēs un apcep verdošā eļļā. Gatavus čipsus nožāvē, liekot tos uz papīra dvieļa.

6

Zupu sakuļ ar blenderi. Lej šķīvjos, pievienojiet iepriekš atliktās pupiņas un dekorē ar kartupeļu čipsiem un sasmalcinātiem pētersīļiem.

Starp citu, kartupeļu čipsus var pagatavot arī mikroviļņu krāsnī, saliekot šķēlītes uz cepampapīra, pārslakot ar eļļu un cepot maksimālajā jaudā 4-6 minūtes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!